07.04.2009

7 aprilie..

Dupa cum incerc sa va obisnuiesc, prezint cateva semnificatii istorice ale unor zile obisnuite...today...7 aprilie..let's see..

1749 - Domnitorul Constantin Mavrocordat a hotărât abolirea iobăgiei în Moldova.
1831 - S-a născut Carol I, rege al României (1881-1914).
1940 - La Bucureşti, a avut loc deschiderea oficială a “Institutului Cultural German”.
1990 - La Bucureşti, au avut loc lucrările conferinţei Frontului Salvării Naţionale, care a stabilit platforma pentru alegeri.
1993 - Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM) a devenit cel de-al 18-lea membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
2003 - Trupele americane ocupă Bagdadul. Regimul lui Saddam Hussein se prăbuşeşte două zile mai târziu.
2005
- Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a depus jurământul în calitate de şef al statului.


sursa: http://www.mediafax.ro/cultura-media/semnificatii-istorice-pentru-7-aprilie.html?1706;4166860

"Cinci români au murit în urma seismului din Italia"

Centrul Italiei a fost lovit de un puternic cutremur de pământ, cel mai violent produs în peninsulă în ultimii zece ani.
Cel puţin 207 persoane şi-au pierdut viaţa, 34 sunt date dispărute şi peste 1.500 au fost rănite în cutremurul din noaptea de duminică spre luni. Printre victimele seismului se numără şi cinci români, Ministerul Afacerilor Externe confirmând decesul acestora.
Agenţia italiană Adnkronos anunţa, încă de dimineaţă, că trei cetăţeni din România (tată, mamă şi fiul lor) şi-au pierdut viaţa în cutremurul devastator de ieri.
Jurnaliştii italieni scriau că cei trei au fost scoşi de sub ruinele din localitatea San Demetrio. Informaţia a fost confirmată, ulterior, de Răzvan Rusu, ambasadorul României în Italia.
Diplomatul a mai spus, într-o intervenţie telefonică la RTV, că este adevărată şi informaţia potrivit căreia, în această dimineaţă, nouă cetăţeni români au solicitat sprijinul ambasadei. Consulul a eliberat titluri de călătorie necesare întoarcerii în ţară pentru opt dintre aceştia, o persoană având asupra sa cartea de identitate.
Ambasada României la Roma este în contact permanent cu autorităţile locale si comunică în mod operativ la MAE eventuale informaţii noi care privesc cetăţenii români. În cursul zilei de astăzi, se vor deplasa în zonă trei diplomaţi din cadrul Ambasadei României la Roma, pentru a acorda asistenţa necesară românilor.
În plus după încheierea operaţiunilor de salvare a supravieţuitorilor, reprezentanţii ambasadei vor acorda sprijinul necesar familiilor afectate.




sursa: evz.ro

Desi nu agreez Italia absolut deloc si nici oamenii de acolo pentru felul in care se poarta cu noi romanii (e adevarat si noi ne'am facut o publicitate de toata frumusetea, pentru ca unii idioti au avut grija de asta), totusi observ ca Romania este alaturi de Italia in aceste momente. Prosteste, cutremure, crize...final countdown?

"ZI NEBUNĂ LA CHIŞINĂU"

Rezultatele alegerilor legislative care au avut loc duminică, în Republica Moldova, au inflamat spiritele în tabăra anticomunistă. Contestatarii lui Voronin s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au asediat sediile celor mai importante instituţii.
Protestul din capitala Republicii Moldova s-a transformat într-o adevărată revoltă împotriva comuniştilor, câştigători în alegerile legislative. Cei aproximativ 30.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale scandează lozinci anticomuniste şi împotriva lui Vladimir Voronin. Preşedintele moldovean a intervenit astăzi cu o declaraţie prin care a indicat că "un patriot nu poate face asemenea acte de vandalism. Cei care participă la aceste proteste vor vărsare de sânge".

O femeie a murit în clădirea Parlamentului, anunţă televiziunea naţională din Republica Moldova, citată de AFP. Potrivit aceleiaşi surse, victima a inhalat oxid de carbon, fapt ce a dus la decesul imediat. Această informaţie nu a fost încă confirmată de autorităţi.

sursa: evz.ro


Eu una am ramas fara cuvinte in legatura cu acest protest. D fapt cred ca filmuletele spun totul... E foarte trist ceea ce se intampla..