19.05.2009

Ingredientele din cosmetice - Afla care sunt bune sau rele pentru frumusetea ta

Evita: SODIUM LAURETH (sau 1,4-Dioxane)

Desi este clasificat ca un carcinogen animal si uman, acest ingredient este obtinut din procesarea unor chimicale puternice cu oxid de etilena, pentru a le reduce asprimea. "Eth"-ul de la sfarsitul denumirii indica acest proces. De obicei, acest ingredient se gaseste mai ales in produsele care fac spuma: sampon, sapun, spumante sau cleanser. Acest ingredient poate fi inlocuit cu succes de Cocamidopropyl Betaine, Hydroxysultaine sau Decyl Glucoside.

sursa: www.divahair.ro

Nu va grabiti sa imi sariti in cap dupa ce va uitati la sursa mea d la aceasta postare..nu sunt pisy, pitzi sau alte fenomene de genul acesta...doar ca citeam chestia asta si ce m'a facut sa public asta a fost ca dupa ce am citit ca acest SODIUM LAURETH este de evitat, m-am uitat la continutul mai multor produse gen sampoane, geluri de dus..etc..si bineinteles toate il contineau..so...wtf? ...nici astea nu mai sunt bune :)) E clar..stim atat de putine si folosim atat de multe :)) pentru hidratare se presupune :))

Un comentariu:

  1. vezi de ce e bine sa stim chimie? :)) pacat ca nu ne-a atentionat careva pe vremea cand inca o mai invatam la scoala... :))

    RăspundețiȘtergere