02.04.2009

"Ministerul sa traiasca dintr-o bursa studenteasca!"

Dupa faptele marete de pe 2 aprilie care s-au realizat in anii trecuti, in 2009 pe 2 aprilie nu s-au realizat decat proteste (si aici nu ma refer la cele din Grecia sau Marea Britanie, cel putin nu acum). Sa fim recunoscatori! S-au marit bursele studentesti! Amin... :))

Mai mulţi membri ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România au protestat joi în campusul Universităţii Politehnice Bucureşti. Proteste studenţeşti au avut loc şi în ţară.

Printre revendicările studenţilor se numără respectarea angajamentelor luate în octombrie anul trecut de Ministerul Educaţiei privind mărirea burselor cu 15 la sută, păstrarea reducerilor pentru transportul în comun şi creşterea subvenţiei pentru cazare şi masă. Protestul a luat sfârşit în scurt timp, după ce preşedintele Alianţei organizaţiilor studenţeşti, a anunţat că problema burselor a fost rezolvată.

Studenţii au ieşit în stradă şi în marile centre universitare din ţară. La Iaşi, Craiova, Timişoara sau Cluj, ei au cerut mărirea burselor conform promisiunilor făcute şi menţinerea facilităţilor de care beneficiază în prezent.

sursa: http://tvr.ro/articol.php?id=60474&c=59

Imi vine sa rad..de ce?..pai ni se tot promit cateva lucruri de ceva timp. Intrebarea zilei: crede cineva? Ma intreb de ce a fost nevoie de un protest pentru marirea burselor studentesti!? Daca trebuie sa protestam de fiecare data pentru drepturile noastre, atunci o sa avem parte de proteste in fiecare zi de dimineata pana seara.. :))
Dar eu va propun sa ne bucuram de calitatea educatiei romanesti. Eu sunt mandra ca sunt studenta in Romania, voi nu? :D :D :D

Un comentariu:

  1. Salut ! Sunt unul dintre protestatarii prezenti astazi, 2 aprilie, din campus.. Problema mea e ca din cate am inteles, Dna Minstru al Educatiei Ecaterina Andronescu ar fi declarat astazi ca nici nu era vba de retragerea reducerilor pentru transportul in comun si tichetele de tren. Ciudat, nu credeti ? Si in plus, domnia sa considera ca aceste greve ale studentilor sunt citez "lipsite de sens"...

    RăspundețiȘtergere