28.04.2009

Măsuri de prevenţie a gripei porcine

Simptomele includ febra, durerile, secreţiile nazale, durerile în gât, greaţa, vărsăturile, diareea.

În cazul în care aveţi aceste simptome, este indicat să rămâneţi acasă şi să limitaţi contactul cu celelalte persoane.

Folosiţi şerveţele pentru tuse şi strănut şi aruncaţi-le în toaletă după ce le-aţi folosit.

Spălaţi-vă des pe mâini cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi şi strănutaţi. Soluţiile de curăţare pe bază de alcool sunt şi ele eficiente.

Evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul, gura, pentru a împiedica răspândirea virusului.

Evitaţi contactul direct cu persoanele gripate, inclusiv strângerile de mână. Ocoliţi zonele aglomerate: metroul, mallurile, spitalele. Este de preferat să ajungeţi într-o unitate sanitară doar în caz de urgenţă.

Sursa: CDC
GRAPHIC NEWS

sursa mea :) evz.ro

mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.evz.ro Nu mai postez nimic ca sa nu va sperii prea tare.:)by alecsa..

2 comentarii:

  1. Inca un virus copt in SUA.
    Incepand cu SIDA, americanii au devenit cea mai importanta tara de fabricare si comercializare a virusurilor mortale, modifacate genetic in laboratoare.
    Detalii despte subiectul SIDA http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4213469-

    Legat de acest virus al gripei m-am tot documentat pe net si apar tot felul de lucruri interesante.Exista o stire, care din cate am vazut eu nu o coreleaza nimeni cu acest virus.Stirea ne prezinta furtul unor fiole dintr-un laborator de modificari genetice din America.In alta stire ni se prezinta un transport de fiole cu virusul gripei intr-un tren din elevetia.Acele fiole s-au spart intr-un mod miestrios, astfel fiind nevoiti sa puna tot trenul in carantina.
    Mai nou aud ca Ucraina a facut o comanda de fiole cu virusul gripei porcine la super oferta din america pentru, spun ei, a tratata populatia in cazul unei epidemii.Ma intreb acum de unde au americanii deja virusul in fiole ?Probabil au o debara unde pastreaza la rece fiole cu boli mortale.

    Pararea mea, dusa la extrem si cu o tenta ironica, este ca vor sa mai reduca din populatie pentru a scapa de criza mondiala.Trist totusi, platesc vieti nevinovate pentru curiozitatea unor savanti nebuni.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am scris putin despre acele fiole...oricum in romania d obicei nu se face nimic concret..se sta la discutii..daca e grav, daca nu, care e situatia, bla bla....banuiesc ca aceasta situatie ar trebui analizata din toate punctele de vedere...

    RăspundețiȘtergere