23.04.2009

FMI a dat undă verde pentru împrumutul României

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat azi pentru Mediafax că Fondul Monetar Internaţional a trimis, ieri seară, scrisoarea de aprobare a cererii de credit pe care România a adresat-o instituţiei financiare.

Ministrul a mai precizat că discuţiile referitoare la creditul extern solicitat de România a fost făcută împreună cu reprezentanţi ai FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

"Am căzut de comun acord asupra sumelor, termenelor şi condiţionalităţilor, iar acum fiecare în parte îşi face treaba. Acum am primit Memorandumul de la FMI", a mai precizat ministrul Gheorghe Pogea.


Autorităţile române au convenit, la sfârşitul lunii martie, cu reprezentanţii FMI asupra unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro

De asemenea, Executivul se va reuni azi, în şedinţă de Guvern, pentru a discuta despre acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional(FMI) şi Comisia Europeană (CE).

sursa: evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu