04.04.2009

"Băsescu, cu gândul la Rusia şi Transnistria"

So..aceasta Transnistrie care bantuie prin gandurile domnului Basescu, este considerata o regiune a Moldovei, desi in 1990 si-a declarat independenta sub numele de "Republica Moldoveneasca Nistreana". Regiunea are circa 550.000 de locuitori.


Prezent la summit-ul NATO, organizat la Strasbourg şi Kehl, preşedintele României a declarat că NATO a decis să trateze Rusia făcând abstracţie de tensiunile din ultimul an, produse mai ales după conflictul Moscovei cu Tbilisi. Astfel, relaţia dintre cele două mari puteri militare revine la stadiul definit la summit-ul de anul trecut, de la Bucureşti. Preşedintele a declarat că se doreşte construirea unui sistem
antirachetă pentru toate ţările membre NATO. Băsescu a vorbit şi de obligaţia Alianţei de a media conflictul transnistrean, dar şi pe cel ruso-georgian.

"Ceea ce este nou faţă de summit-ul de la Bucureşti este ideea implicării comunităţii internaţionale în vederea rezolvării conflictului ruso-georgian", a spus Băsescu, care a luat cuvântul, la Strasbourg, la ora 16:45.

sursa: evz.ro

De la rusi vine ploaiaaaaaa.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu